Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • na słono

  • < 50PLN

  • 50 g dietetycznej margaryny np. Flory vital
  • 225 g obranej, pokrojonej w plasterki cebuli
  • 1 mały, posiekany seler
  • 225 g grzybów pokrojonych w ćwiartki
  • 1 bakłażan pokrojony w plastry
  • 2 puszki posiekanych pomidorów
  • 1 liść laurowy
  • 1 łyżeczka cukru
  • sól, pieprz
  • 150 g podgotowanych płatów lasagne
  • 300 ml chudego jogurtu
  • 115 g sera żółtegoSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Ser żółty MaasdamerSer żółty MaasdamerSer żółty PodlaskiSer żółty PodlaskiSer żółty TrioSer żółty TrioŻyczymy smacznego!
  • pół łyżeczki zmielonej gorczycy
  • szczypta pieprzu kajeńskiego

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

  • 50 g dietetycznej margaryny np. Flory vital
  • 225 g obranej, pokrojonej w plasterki cebuli
  • 1 mały, posiekany seler
  • 225 g grzybów pokrojonych w ćwiartki
  • 1 bakłażan pokrojony w plastry
  • 2 puszki posiekanych pomidorów
  • 1 liść laurowy
  • 1 łyżeczka cukru
  • sól, pieprz
  • 150 g podgotowanych płatów lasagne
  • 300 ml chudego jogurtu
  • 115 g sera żółtegoSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Ser żółty MaasdamerSer żółty MaasdamerSer żółty PodlaskiSer żółty PodlaskiSer żółty TrioSer żółty TrioŻyczymy smacznego!
  • pół łyżeczki zmielonej gorczycy
  • szczypta pieprzu kajeńskiego

Sposób przygotowania:

1. Margarynę roztopić w rondlu, dodać cebulę i seler. Gotować przez 5 minut do miękkości. Dodać grzyby i bakłażan. Gotować przez 5 minut.

2. Dodać pomidory i doprowadzić do wrzenia. Dodać liść laurowy, cukier, sól i pieprz. Gotować bez przykrycia na silnym ogniu przez 20 minut.

3. Połowę mieszanki warzywnej przelać do żaroodpornego naczynia o pojemności 1,7 litra. Przykryć warstwą płatów lasagne. Wykładać warstwy na przemian. Ostatnią warstwą powinno być lasagne.

4. Jogurt wymieszać z gorczycą, pieprzem kajeńskim, solą, pieprzem i trzema czwartymi ilości sera. Posmarować lasagne mieszanką. Posypać pozostałym serem i piec przez godzinę w piekarniku rozgrzanym do temperatury 180°C.
Edytuj przepis

Najnowsze komentarze

Podobne przepisy: