Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • na słono

  • < 100 PLN


Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player


Sposób przygotowania:

Piersi drobiowe przekroić wzdłuż otrzymując z dwóch piersi cztery. Następnie rozbić każdą na cienkie płaty (najlepiej przez folię). Płaty posypać lekko vegetą i oprószyć ziołami prowansalskimi, a potem położyć na wierzchu plasterek sera a na nim po trzy śliwki. Zwinąć zrazy, spiąć wykałaczką i z wierzchu także lekko przyprawić vegetą i oprószyć ziołami.
Obtoczyć w mące i układać na rozgrzanej oliwie, (aby zarumienić mięso), po chwili zmniejszyć ogień, przykryć patelnię i dusić ok. 10-15 minut. Kurki podsmażyć, zalać wodą
i dorobić doń sos zgodnie z przepisem umieszczonym na opakowaniu.
Podawać na ciepło ozdobione wg upodobania.
„Kurze cycuszki” ze śliwkami kalifornijskimi i serem możemy grilować, ale bez wcześniejszego obtaczania w mące. W domu możemy ją podawać z sosem lub bez. Zawsze smakuje znakomicie i gwarantuje niezapomniane przeżycia smakowe naszym gościom.
Bardzo polecam, jako danie nowoczesne, eleganckie i wyjątkowo smaczne.
Edytuj przepis

Najnowsze komentarze

Podobne przepisy: