Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • na słono

  • < 100 PLN

  • 6 filetów z piersi kurczaka(mniejsze),
  • oliwa i masło do smażenia,
  • łyżka przyprawy do drobiu,
  • filiżanka płatków migdałowych zrumienionych na suchej patelni,
  • opakowanie sera Hochland w plastrach.


Sos:

  • 1/2szklanki śmietany kremówki,
  • łyżka masła,
  • kostka rosołu z drobiu.

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

  • 6 filetów z piersi kurczaka(mniejsze),
  • oliwa i masło do smażenia,
  • łyżka przyprawy do drobiu,
  • filiżanka płatków migdałowych zrumienionych na suchej patelni,
  • opakowanie sera Hochland w plastrach.


Sos:

  • 1/2szklanki śmietany kremówki,
  • łyżka masła,
  • kostka rosołu z drobiu.

Sposób przygotowania:

Wytarte wilgotną ściereczką filety opruszamy obficie przyprawą i podsmażamy na rozgrzanym tłuszczu. Lekko zrumienione podlewamy 2łyżkami wody, przykrywamy i dusimi do miekkości.

Przygotowujemy sos:
W rondelku rozgrzewamy masło, dodajemy pokruszoną kostkę rosołową i trzymamy na niewielkim ogniu. Gdy sie składniku sie rozpuszczą, dodajemy śmietanę.

Na porcję kurczaka układamy ser, tak aby pokrył całą powierzchnię filetów. Wkładamy na chwilę do piekarnika, aż ser sie roztopi. Nastepnie na wygrzany, przybrany zieleniną półmisek wykładamy porcje kurczaka, polewamy sosem, posypujemy zrumienionymi migdałami i podajemy. Danie jest najsmaczniejsze gorące.
Smacznego;-)
Edytuj przepis

Najnowsze komentarze

Podobne przepisy: