Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis

Przepis Kurczak zapiekany - Comborello

Dodany , autor Konto usunięte

Dodaj przepis
  • łagodne

  • na słono

  • < 100 PLN

  • 2 piersi z kurczaka
  • 2 łyżki sosu sojowego
  • 1 łyżka octu balsamicznego
  • sól, pieprz
  • papryka słodka mielona
  • 4 łyżki majonezu
  • 4 serki topioneSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Ser topiony CamembertSer topiony CamembertSer topiony Cztery SerySer topiony Cztery SerySer topiony Ze szczypiorkiem i cebulkąSer topiony Ze szczypiorkiem i cebulkąŻyczymy smacznego! o smaku borowików
  • 1/2 szklanki drobno posiekanej czerwonej cebuli
  • 1/2 szklanki drobno posiekanych świeżych grzybów / mogą być pieczarki/
  • 1/4 łyżeczki startego świeżego imbiru
  • oliwa z oliwek do pieczenia
  • 4 łyżki posiekanego drobno szczypiorku

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

  • 2 piersi z kurczaka
  • 2 łyżki sosu sojowego
  • 1 łyżka octu balsamicznego
  • sól, pieprz
  • papryka słodka mielona
  • 4 łyżki majonezu
  • 4 serki topioneSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Ser topiony CamembertSer topiony CamembertSer topiony Cztery SerySer topiony Cztery SerySer topiony Ze szczypiorkiem i cebulkąSer topiony Ze szczypiorkiem i cebulkąŻyczymy smacznego! o smaku borowików
  • 1/2 szklanki drobno posiekanej czerwonej cebuli
  • 1/2 szklanki drobno posiekanych świeżych grzybów / mogą być pieczarki/
  • 1/4 łyżeczki startego świeżego imbiru
  • oliwa z oliwek do pieczenia
  • 4 łyżki posiekanego drobno szczypiorku

Sposób przygotowania:

Piersi z kurczaka dzielimy na pół. Wierzch każdej połówki delikatnie nacinamy tworząc kratkę. Tak nacięte mięso nacieramy sosem sojowym, octem balsamicznym. Posypujemy przyprawami. Na każdy kawałek mięsa kładziemy po łyżce majonezu - delikatnie rozsmarowujemy. Serki topione kroimy w plasterki i mieszamy je wraz z cebulą, grzybami oraz imbirem.

Dzielimy tą masę na 4 równe części i układamy na mięsie w formie "kopczyka"
Skrapiamy wszystko delikatnie oliwą z oliwek. Pieczemy to przez ok. 25-30 minut w piekarniku rozgrzanym do 175-180*C... na 5 minut przed końcem pieczenia posypujemy posiekanym szczypiorkiem.
Edytuj przepis

Najnowsze komentarze

Podobne przepisy: