Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • bardzo pikantne

  • < 30 PLN

2 piersi z kurczaka
4 - 8 plasterków żółtego seraSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Ser żółty GoudaSer żółty GoudaSer żółty PodlaskiSer żółty PodlaskiSer żółty Gouda WędzonaSer żółty Gouda WędzonaŻyczymy smacznego!
1 opakowanie granulowanego czosnku
sos chilli-curry
sól
2 jaja
bułka tarta

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

2 piersi z kurczaka
4 - 8 plasterków żółtego seraSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Ser żółty GoudaSer żółty GoudaSer żółty PodlaskiSer żółty PodlaskiSer żółty Gouda WędzonaSer żółty Gouda WędzonaŻyczymy smacznego!
1 opakowanie granulowanego czosnku
sos chilli-curry
sól
2 jaja
bułka tarta

Sposób przygotowania:

Mięso sprawić, a następnie pokroić tak, żeby uzyskać cztery dość spore kotlety, które należy zbić tłuczkiem. Następnie mięso osolić, natrzeć według gustu granulowanym czosnkiem i odrobiną curry. Tej drugiej przyprawy powinno być mniej, ponieważ jej wyraźny aromat i tak będzie odczuwalny podczas jedzenia. Jaja rozbełtać, a bułkę wysypać na talerz. Posłużą one na panierkę dla naszego kurczaka.

Na przygotowane wcześniej kotlety wykładamy żółty ser. W przepisie podanych jest od 4 do 8 plasterków, zależy to oczywiście od tego jak lubimy ten dodatek. Plasterki zawijamy tak, aby całkowicie znalazły się w mięsie. W razie problemów można użyć wykałaczek, którymi zepniemy mięso.

Tak przygotowane kotlety obtaczamy w jajku, a następnie w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym tłuszczu i dość mocnym ogniu pod przykryciem. Przestrzegam przed nie używaniem smalcu, gdyż może on całkowicie popsuć smak dania. Potrawa będzie gotowa, kiedy mięso nabierze szlachetnego złotego koloru. Można podawać z makaronem lub ziemniakami i sałatką z sosem winegret.
Edytuj przepis

Najnowsze komentarze

Podobne przepisy: