Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • łagodne

  • na słono

  • < 50PLN

  • 1,5 litra wody,
  • ćwiartka kurczaka,
  • puszka kukurydzy,
  • przyprawa Kamis - Sopa de Maiz,
  • serek Hochland śmietankowySeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Ser topiony EmmentalerSer topiony EmmentalerSer topiony CamembertSer topiony CamembertSer topiony TercettSer topiony TercettŻyczymy smacznego! ,
  • pół szklanki śmietany do gotowania Cremefine
  • sól, pieprz, chili do smaku.

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

  • 1,5 litra wody,
  • ćwiartka kurczaka,
  • puszka kukurydzy,
  • przyprawa Kamis - Sopa de Maiz,
  • serek Hochland śmietankowySeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Ser topiony EmmentalerSer topiony EmmentalerSer topiony CamembertSer topiony CamembertSer topiony TercettSer topiony TercettŻyczymy smacznego! ,
  • pół szklanki śmietany do gotowania Cremefine
  • sól, pieprz, chili do smaku.

Sposób przygotowania:

Z ćwiartki kurczaka gotujemy wywar. Z gotowego wywaru wyjmujemy mięso i oddzielamy je od kości. Kroimy drobno i wrzucamy z powrotem do wywaru. Kukurydzę miksujemy na jednolitą masę i również wrzucamy do wywaru.

W osobnym garnuszku grzejemy śmietankę i wrzucamy do niej serek. Roztopiony serek w śmietance dodajemy do wywaru. Wszystko solimy, dodajemy pieprzu i odrobinę chili do smaku. Chili nada słodkiej kukurydzy ostrzejszego smaku.
Edytuj przepis

Najnowsze komentarze

Podobne przepisy: