Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis

Przepis Kurczak z serem

Dodany , autor Konto usunięte

Dodaj przepis
  • łagodne

  • na słono

  • < 30 PLN


Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player


Sposób przygotowania:

Piersi oczyścić, osuszyć, od strony, która jest tą "grubszą" wbijając nóż (cienki i dość długi) zrobić należy kieszeń (nie przebijając struktury mięsa przez całą długość piersi), obsypać solą, pieprzem (możesz zastąpić pieprzem ziołowym) i oregano (niezbyt dużo) pozostawić na ok. 30 min .
W międzyczasie możesz przygotować dodatki - surówki itp . Włożyć ser (dziurka przez którą sie napycha ser musi być jak najmniejsza - wtedy podczas smażenia ser nam nie "ucieknie"), następnie obtoczyć w mące, jajku i bułce tartej i smażyć około 4 minut na każdej stronie (nie może sie za szybko smażyć ze względu na szybkie przypalanie).

Trzeba uważać by potrawy nie przypalić jeśli sie zobaczy wypływający ser to oznacza ze mięso jest na pewno ugotowane .
Edytuj przepis

Poznaj ser użyty w przepisie:

Mozzarella
Typowy ser włoski .Powstaje w procesie ugniatania i rozciągania masy serowej w gorącej wodzie lub serwatce. Ser posiada biały kolor oraz miękką, kremową, gładką fakturę. Czasami może mieć kształt piłki i wówczas zwany jest Bocconcini.
Cheddar
Ser jest zawsze produkowany z mleka krowiego i ma delikatnie kruchą konsystencję, jeśli prawidłowo dojrzewał. Jeśli ser jest zbyt młody, jego konsystencja jest gładka.

Najnowsze komentarze

Podobne przepisy: