Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • na słono

  • < 50PLN

FARSZ:



PANIERKA

  • 3 jajka
  • sól
  • bułka tarta ok 1 szklanki
  • olej do smażenia

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

FARSZ:



PANIERKA

  • 3 jajka
  • sól
  • bułka tarta ok 1 szklanki
  • olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Pieczarki obieramy ze"skórek" i trzemy na tarce o grubych oczkach. Przekładamy do garnka z odrobiną wody(ok.1/4 szkl wody),troszkę solimy i dusimy pod przykryciem ok 15 min. W między czasie cebulę obieramy i kroimy w drobną kostkę i smażymy za złoty kolor.

Usmażoną cebulkę łączymy z pieczarkami i dalej dusimy następne 15-20 min(kontrolujac oczywiście czy nic się nam nie przypala,jeżeli woda odparuje za bardzo to troszkę "podlewamy"). Po upływie czasu zdejmujemy pieczarki i je studzimy. Do zupełnie zimnych dodajemy starty ser i przyprawy.Ja dodaję tylko sól i pieprz ale można zaszaleć:)

Farsz układamy na naleśnikach i zwijamy je w klasyczne krokiety. Jajka roztrzepujemy w miseczne z odrobiną soli. Następnie krokiety "moczymy" w jajkach i obtaczamy dokładnie w bułce tartej. Smażymy z obu stron na złoty kolor. Podajemy ciepłe.Idealnie pasuje do nich czerwony barszcz.

Rada.
Ja zawsze naleśniki smażę dzień wcześniej wówczas cały proces dnia następnego jest znacznie krótszy:) Pracochłonne ale smaczne.
Edytuj przepis

Najnowsze komentarze

Podobne przepisy: