Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • na słono

  • < 30 PLN

  • 1kg ziemniaków,
  • 3 cebule,
  • łyżka tłuszczu do cebuli,
  • 2—3 łyżki mąki,
  • 7 łyżek tartej bułki,
  • 100 g tłuszczu do smażenia,
  • 100 g twardego żółtego seraSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Ser żółty GoudaSer żółty GoudaSer żółty EdamskiSer żółty EdamskiSer żółty MaasdamerSer żółty MaasdamerŻyczymy smacznego!,
  • natka pietruszki,
  • 4 jaja,
  • sól i pieprz do smaku

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

  • 1kg ziemniaków,
  • 3 cebule,
  • łyżka tłuszczu do cebuli,
  • 2—3 łyżki mąki,
  • 7 łyżek tartej bułki,
  • 100 g tłuszczu do smażenia,
  • 100 g twardego żółtego seraSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Ser żółty GoudaSer żółty GoudaSer żółty EdamskiSer żółty EdamskiSer żółty MaasdamerSer żółty MaasdamerŻyczymy smacznego!,
  • natka pietruszki,
  • 4 jaja,
  • sól i pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

Ziemniaki umyć, obrać, opłukać, zalać wrzącą osoloną wodą do 3/4 wysokości, ugotować pod przykryciem. Następnie odcedzić, przetrzeć przez praskę, wystudzić, wymieszać z dwoma jajami, posiekaną natką pietruszki oraz drobno pokrajaną szynką, doprawić.

Z przygotowanej masy formować kulki wielkości orzecha włoskiego, otaczać w mące, panierować w rozmąconych jajach i tartej bułce. Smażyć partiami ze wszystkich stron na złoty kolor.
Edytuj przepis

Najnowsze komentarze

Podobne przepisy: