Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • na słono

  • < 100 PLN

  • 2 opakowania kozich serkówSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Patros naturalnyPatros naturalnyAlmette śmietankowyAlmette śmietankowyAlmette jogurtowyAlmette jogurtowyŻyczymy smacznego! np. Lingot Berry, Sancerre lub Sainte Maure
  • 1-2 garści fiołków,
  • Oliwa z oliwek,
  • 20 orzechów włoskich,
  • Garść łuskanych pistacji,
  • Pieprz do smaku.

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

  • 2 opakowania kozich serkówSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Patros naturalnyPatros naturalnyAlmette śmietankowyAlmette śmietankowyAlmette jogurtowyAlmette jogurtowyŻyczymy smacznego! np. Lingot Berry, Sancerre lub Sainte Maure
  • 1-2 garści fiołków,
  • Oliwa z oliwek,
  • 20 orzechów włoskich,
  • Garść łuskanych pistacji,
  • Pieprz do smaku.

Sposób przygotowania:

PRZYGOTOWANIE:
Fiołki zalać oliwą z oliwek i pozostawić do maceracji na kilka godzin. Następnie kwiaty odsączyć i zmiksować z pistacjami i kilkoma orzechami włoskimi. Doprawić odrobiną pieprzu.

Całość dodać do oliwy z fiołków i bardzo dokładnie wymieszać. Serki pokroić w krążki i lub tylko ułożyć na talerzu - w zależności od kształtu i wielkości sera. Polać emulsją z fiołków, posypać orzechami i pistacjami. Ozdobić fiołkami.
Edytuj przepis

Najnowsze komentarze

Podobne przepisy: