Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • na słono

  • < 50PLN

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

Sposób przygotowania:

Zmiażdżyć czosnek , dodać olej, wino i zioła. Do marynaty włożyć mięso na 2-3 godziny. Szynkę pokroić w kostkę. W rondelku o grubym dnie rozpuścić masło. Dodać szynkę i zrumienić. Serki topione rozdrobnić. Dodać do szynki. Na końcu dodać śmietanę.

Całość podgrzewać aż do rozpuszczenia się serka. Pod koniec gotowania dodać posiekaną natkę pietruszki. Mięso wyjąć z marynaty, napełnić nadzieniem i spiąć wykałaczkami. Usmażyć na złoty kolor. Można podsmażyć a później podpiec w piekarniku ok. 20 minut.
Edytuj przepis

Najnowsze komentarze

Podobne przepisy: