Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis

Przepis kotlety mielone z serem salami

Dodany , autor monika27j

Dodaj przepis
  • na słono

  • < 50PLN

  • 50 dag mielongo mięsa wołowo-wieprzowego,
  • kopiasta łyżka bułki tartej,
  • 1/2 szklanki mleka,
  • jajko,
  • białko,
  • cebula,
  • 6 plasterków sera żółtegoSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Ser żółty GoudaSer żółty GoudaSer żółty PodlaskiSer żółty PodlaskiSer żółty Gouda z ziołamiSer żółty Gouda z ziołamiŻyczymy smacznego!,
  • masło,
  • mielona słodka papryka,
  • sól, pieprz,
  • olej,
  • podłużna cebula pokrojona na 4 części,
  • tarta bułka i mąka krupczatka do panierowania.

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

  • 50 dag mielongo mięsa wołowo-wieprzowego,
  • kopiasta łyżka bułki tartej,
  • 1/2 szklanki mleka,
  • jajko,
  • białko,
  • cebula,
  • 6 plasterków sera żółtegoSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Ser żółty GoudaSer żółty GoudaSer żółty PodlaskiSer żółty PodlaskiSer żółty Gouda z ziołamiSer żółty Gouda z ziołamiŻyczymy smacznego!,
  • masło,
  • mielona słodka papryka,
  • sól, pieprz,
  • olej,
  • podłużna cebula pokrojona na 4 części,
  • tarta bułka i mąka krupczatka do panierowania.

Sposób przygotowania:

Drobno posiekaną cebulę zasmażamy na oleju, nie dopuszczając by się zrumieniła. Bułkę tartą zalewamy ciepłym mlekiem. Z plasterków sera zdejmujemy otoczkę, każdy plasterek smarujemy z obu stron masłem, oprószamy papryką i wstawiamy do lodówki. Do rozmoczonej tartej bułki dodajemy cebulę, jajko, białko, przyprawy i mięso. Całość wyrabiamy na jednolitą masę, dzielimy na równe części. Z każdej porcji mięsa formujemy szeroki płat, do środka wkładamy wychłodzony, ser, otaczamy mięsem, panierujemy, dokładnie dociskając.

W tartej bułce wymieszanej z mąką krupczatką i wstawiamy na 30 min. lub nieco dłużej do lodówki. Na rozgrzanym tłuszczu smażymy kotlety, po bokach patelni rozkładamy ćwiartki cebuli (powinna się zrumienić jak mięso). Zrumienione przykrywamy i trzymamy w cieple ok.15 min. Podajemy z ziemniakami puree, nakryte ćwiartką usmażonej cebuli oraz sezonową surówką.
Edytuj przepis

Najnowsze komentarze