Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • na słono

  • < 50PLN

  • 1 kg mięsa z piersi indyka
  • 10 dag gotowanej szynki pokrojonej w plasterki
  • 10 dag sera żółtegoSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Ser żółty PodlaskiSer żółty PodlaskiSer żółty TylżyckiSer żółty TylżyckiSer żółty Gouda WędzonaSer żółty Gouda WędzonaŻyczymy smacznego! pokrojonego w plasterki
  • 1 duży strąk papryki ( świeżej lub konserwowej )
  • 1 jajko
  • tarta bułka
  • suszone zioła prowansalskie
  • pieprz ziołowy
  • sok z 1/2 cytryny
  • sól

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

  • 1 kg mięsa z piersi indyka
  • 10 dag gotowanej szynki pokrojonej w plasterki
  • 10 dag sera żółtegoSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Ser żółty PodlaskiSer żółty PodlaskiSer żółty TylżyckiSer żółty TylżyckiSer żółty Gouda WędzonaSer żółty Gouda WędzonaŻyczymy smacznego! pokrojonego w plasterki
  • 1 duży strąk papryki ( świeżej lub konserwowej )
  • 1 jajko
  • tarta bułka
  • suszone zioła prowansalskie
  • pieprz ziołowy
  • sok z 1/2 cytryny
  • sól

Sposób przygotowania:

Mięso pokroić w plastry, lekko rozbić ,skropić sokiem z cytryny i natrzeć solą, pieprzem i ziołami. Szynkę ,ser i paprykę pokroić w cienkie paseczki. Układać na mięsie i składać na połowę, spinając brzegi wykałaczką. Maczać w mleku i w lekko ubitym jajku i obtoczyć w tartej bułce wymieszanej z sezamem. Smażyć na złoty kolor z obu stron. Podawać z ziemniakami lub ryżem .
Edytuj przepis

Najnowsze komentarze

Podobne przepisy: