Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • na słono

  • < 100 PLN

  • 2 duże brokuły,
  • 1 papryka czerwona,
  • ok.1/2 kg mięsa z rosołu,
  • 2 łodygi selera naciowego,
  • 8 plasterków seraSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Ser żółty EdamskiSer żółty EdamskiSer żółty TylżyckiSer żółty TylżyckiSer żółty Gouda WędzonaSer żółty Gouda WędzonaŻyczymy smacznego!,
  • 2 -3 jaja,
  • około 3 łyżek bułki tartej,
  • 1 duża cebula,
  • 2 ząbki czosnku,
  • sól i pieprz,
  • zioła prowansalskie,
  • chili do smaku,
  • olej do smażenia.

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

  • 2 duże brokuły,
  • 1 papryka czerwona,
  • ok.1/2 kg mięsa z rosołu,
  • 2 łodygi selera naciowego,
  • 8 plasterków seraSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Ser żółty EdamskiSer żółty EdamskiSer żółty TylżyckiSer żółty TylżyckiSer żółty Gouda WędzonaSer żółty Gouda WędzonaŻyczymy smacznego!,
  • 2 -3 jaja,
  • około 3 łyżek bułki tartej,
  • 1 duża cebula,
  • 2 ząbki czosnku,
  • sól i pieprz,
  • zioła prowansalskie,
  • chili do smaku,
  • olej do smażenia.

Sposób przygotowania:

Obierz brokuły ze włóknistej skóry dolnej części łodygi, odetnij różyczki, a łodygi pokrój w mniejsze kawałki. Ugotuj lekko osolone brokuły (najlepiej na parze) tak ,aby różyczki były miękkie. Mięso zmiel wraz z cebulą, czosnkiem i łodygami brokułów, dzięki którym kotleciki nabiorą soczystości.

Wbij do masy jaja, dodaj bułkę tartą - wymieszaj. Dopraw przyprawami do smaku, jak ostro lubisz. Smaż kotleciki. Każde dwa przekładaj plasterkiem sera i różyczkami brokułów, na górę układaj znowu brokuły na plasterku sera. Zapiekaj, aż będą gorące, a ser delikatnie się rozpłynie. Udekoruj kiełkami , które lubisz - ja zastosowałam kiełki słonecznika.
Edytuj przepis

Najnowsze komentarze

Podobne przepisy: