Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • łagodne

  • na słono

  • < 50PLN

  • 2 opakowania mięsa mielonego wołowego,
  • 2 duże cebule,
  • 5 dużych kolorowych papryk,
  • 2 szklanki ryżu,
  • 10 plasterków sera żółtegoSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Ser żółty GoudaSer żółty GoudaSer żółty PodlaskiSer żółty PodlaskiSer żółty TrioSer żółty TrioŻyczymy smacznego!,
  • sól, pieprz, przyprawy do smaku,
  • masło do smażenia.

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

  • 2 opakowania mięsa mielonego wołowego,
  • 2 duże cebule,
  • 5 dużych kolorowych papryk,
  • 2 szklanki ryżu,
  • 10 plasterków sera żółtegoSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Ser żółty GoudaSer żółty GoudaSer żółty PodlaskiSer żółty PodlaskiSer żółty TrioSer żółty TrioŻyczymy smacznego!,
  • sól, pieprz, przyprawy do smaku,
  • masło do smażenia.

Sposób przygotowania:

Roztapiamy ok pół kostki lub więcej wg uznania, masła na patelni, smażymy na nim do szklistości cebulę. Dodajemy 2 razy zmielone mięso mielone-mieszamy. Dusimy do miękkości około 30 minut, doprawiamy do smaku solą, pieprzem, przyprawą do mięsa mielonego, ziołami prowansalskimi, ketchupem pikantnym.

Gotujemy ryż (bez soli) i po odcedzeniu łączymy z mięsem. Tak przygotowanym farszem wypełniamy połówki wcześniej przygotowanych papryk. Na wierzch układamy ser, pieczemy ok 20 min w temp 200 stopni w piekarniku.
Edytuj przepis

Najnowsze komentarze

Podobne przepisy: