Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • na słono

  • < 50PLN

Ciasto:
  • 0,5 kg sera twarogowego
  • 4 łyżki mleka
  • 15 dag mąki razowej
  • jajko
  • szczypta soli

Farsz:

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

Ciasto:
  • 0,5 kg sera twarogowego
  • 4 łyżki mleka
  • 15 dag mąki razowej
  • jajko
  • szczypta soli

Farsz:

Sposób przygotowania:

Z podanych składników zagniatamy ciasto. Następnie ser rozgniatamy widelcem, dodajemy pokrojony podsmażony szpinak z cebulką, pokrojone oliwki, doprawiamy do smaku. Ciasto dzielimy na kulki, które następnie rozgniatamy kładziemy łyżeczką nadzienie i formujemy pełną kulę. Knedle gotujemy w osolonym wrzątku do wypłynięcia. Knedle można podawać ze śmietaną bądź usmażoną z masłem bułką tartą.
Edytuj przepis

Najnowsze komentarze

Podobne przepisy: