Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • łagodne

  • < 30 PLN

  • 40-50 dkg sera twarogowego,
  • 10-12 dkg kaszy manny,
  • 2-3 łyżki mleka,
  • 6 dkg masła,
  • 4 jajka,
  • 3 dkg mąki,
  • 2 dkg bułki tartej.

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

  • 40-50 dkg sera twarogowego,
  • 10-12 dkg kaszy manny,
  • 2-3 łyżki mleka,
  • 6 dkg masła,
  • 4 jajka,
  • 3 dkg mąki,
  • 2 dkg bułki tartej.

Sposób przygotowania:

Kasze mannę zalać mlekiem na pół godziny. Ser twarogowy przekręcić przez maszynkę. Połowę masła utrzeć w misce, dodając kolejno żółtka. Następnie włożyć do miski ser i kaszę mannę. Ucierać dalej, aż do otrzymana gładkiej masy. Z białek ubić piane, wyłożyć masą serową i wymieszać. Z potrzymanej masy formować gałki wielkości orzecha włoskiego i obtaczać w mące.

Knedle włożyć partiami do wrzącej osolonej wody, zamieszać i przykryć. Po zagotowaniu knedli garnek odsunąć na brzeg płyty i wybrać je łyżką cedzakową na półmisek. Polać śmietanką lub stopionym masłem wymieszanym ze zrumienioną tartą bułką.
Edytuj przepis

Najnowsze komentarze

Podobne przepisy: