Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • na słono

  • < 50PLN

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

Sposób przygotowania:

Bułkę moczymy w wodzie do miekkości.Odciskamy z nadmiaru wody. Mięso+jajko+bułka+czosnek(przesisnięty przez praskę)+przyprawy dokładnie wyrabiamy rękoma aż powstanie jednolita,dobrze wyrobiona masa.

Otrzymaną masę mięsną kształtujemy w prostokąt i lekko spłaszczamy i na środek układamy żółty ser pokrojony w słupki lub stary na tarce.Następnie "zawijamy" boki masy do środka, tworzymy rulon, który dokładnie zlepiamy z kazdej strony. Tak, aby podczas pieczenia ser się nie wydostał na zewnątrz.

Przekładamy naszego klopsa do naczynia żaroodpornego.Podlewamy go wodą ok. 0,5 szkl i dajemy pokruszoną kostkę mięsną i nakrywamy pokrywką. Tak przygotowny wkładamy do piekarnika nagrzanego do 170 stopni na ok 1.15h-1.30h. Po upieczeniu kroimy w plastry.Można go jeść na ciepło jako drugie danie z ziemniaczkami i suróweczką(np z kiszonej kapusty),lub na zimno jako przystawką
Edytuj przepis

Najnowsze komentarze

Podobne przepisy: