Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • łagodne

  • < 50PLN

  • 150g sera pleśniowegoSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Valbon Brie z oliwkamiValbon Brie z oliwkamiValbon RougeValbon RougeValbon DeliceValbon DeliceŻyczymy smacznego!,
  • 50 ml oleju z orzechów,
  • pieczywo żytnie,
  • 100 g dżemu z winogron,
  • 100 g śliwek,
  • sól morska.

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

  • 150g sera pleśniowegoSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Valbon Brie z oliwkamiValbon Brie z oliwkamiValbon RougeValbon RougeValbon DeliceValbon DeliceŻyczymy smacznego!,
  • 50 ml oleju z orzechów,
  • pieczywo żytnie,
  • 100 g dżemu z winogron,
  • 100 g śliwek,
  • sól morska.

Sposób przygotowania:

Rozgrzać piekarnik do 210 stopni. Kromki chleba pokryć olejem, posolić i umieścić w piekarniku do momentu aż będą podpieczone. Pokroić śliwki. Ułożyć ser Valbon na ciepłych kromkach, następnie posmarować chleb konfiturą z winogron i przykryć pokrojonymi śliwkami. Umieścić w piekarniku na 5 minut. Podawać ciepłe.
Edytuj przepis

Najnowsze komentarze

Podobne przepisy: