Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • na słono

  • < 30 PLN

  • 4 duże winne jabłka
  • 15 dkg. sera CamembertSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Valbon RougeValbon RougeValbon DeliceValbon DeliceValbon Brie oryginalnyValbon Brie oryginalnyŻyczymy smacznego!
  • 1 czerwona papryka
  • 2 jajka
  • 2 łyżki śmietany
  • 2 łyżki masła
  • sok z cytryny
  • sól, pieprz, cukier

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

  • 4 duże winne jabłka
  • 15 dkg. sera CamembertSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Valbon RougeValbon RougeValbon DeliceValbon DeliceValbon Brie oryginalnyValbon Brie oryginalnyŻyczymy smacznego!
  • 1 czerwona papryka
  • 2 jajka
  • 2 łyżki śmietany
  • 2 łyżki masła
  • sok z cytryny
  • sól, pieprz, cukier

Sposób przygotowania:

Jabłka umyć,odkroić wierzch na 2/3 wysokości. Wydrążyć, pozostawiając ścianki grubości 1 cm. Wydrążone owoce i miąższ skropić sokiem z cytryny. Miąższ jabłek i ser drobno pokroić, wymieszać z posiekaną papryką. Połączyć ze śmietaną roztrzepaną z jajkami.

Doprawić solą,pieprzem i cukrem-wg.uznania. Jabłka napełnić farszem, przykryć odkrojoną częścią. W żaroodpornym naczyniu roztopić masło,ułożyć jabłka-można posypać płatkami migdałowymi. Zapiekać aż się ser roztopi.
Edytuj przepis

Najnowsze komentarze

Podobne przepisy: