Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • łagodne

  • na słono

  • < 50PLN

  • 1 pierś z indyka,
  • 2 cebule,
  • 6 średnich pieczarek,
  • 50g sera żółtegoSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Ser żółty GoudaSer żółty GoudaSer żółty TrioSer żółty TrioSer żółty Gouda WędzonaSer żółty Gouda WędzonaŻyczymy smacznego!,
  • 100g makaronu pene,
  • 60ml śmietanki 18%,
  • sól, pieprz, bazylia, oregano,
  • pietruszka suszona,
  • olej.

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

  • 1 pierś z indyka,
  • 2 cebule,
  • 6 średnich pieczarek,
  • 50g sera żółtegoSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Ser żółty GoudaSer żółty GoudaSer żółty TrioSer żółty TrioSer żółty Gouda WędzonaSer żółty Gouda WędzonaŻyczymy smacznego!,
  • 100g makaronu pene,
  • 60ml śmietanki 18%,
  • sól, pieprz, bazylia, oregano,
  • pietruszka suszona,
  • olej.

Sposób przygotowania:

Na patelni podsmażamy pokrojonego w kostkę indyka, dodajemy pieczarki pokrojone na ćwiartki i cebulę pokrojoną w pół księżyce. Całość zalewamy śmietaną i dodajemy ugotowany makaron. Przyprawiamy go do smaku. Ściągamy z ognia i dodajemy potarty ser. Całość przekładamy do żaroodpornego naczynia i zapiekamy w piecu ok 10 min.
Edytuj przepis

Najnowsze komentarze

Podobne przepisy: