Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • na słono

  • < 30 PLN

1 kg tłustego białego seraSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Patros z ziołamiPatros z ziołamiAlmette z chrzanemAlmette z chrzanemAlmette z pomidorami dojrzewającymi w słońcuAlmette z pomidorami dojrzewającymi w słońcuŻyczymy smacznego!,
1 łyżka masła,
2-3 łyżeczki suszonej mięty,
1 l oliwy.

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

1 kg tłustego białego seraSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Patros z ziołamiPatros z ziołamiAlmette z chrzanemAlmette z chrzanemAlmette z pomidorami dojrzewającymi w słońcuAlmette z pomidorami dojrzewającymi w słońcuŻyczymy smacznego!,
1 łyżka masła,
2-3 łyżeczki suszonej mięty,
1 l oliwy.

Sposób przygotowania:

Ser wyrabiamy z masłem i miętą na gładką masę. Formujemy kulki, które rozkładamy na blasze. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 75 stopni i zostawiamy lekko uchylone drzwiczki. Po 45 minutach suszenia kulek w piekarniku odstawiamy je na kilka godzin w ciepłe i suche miejsce. Następnie przekładamy ostrożnie homiłki do dużego słoja i zalewamy oliwą. PODAJEMY JAKO PREKĄSKĘ Takie homiłki możemy przechowywać przez miesiąc.
Edytuj przepis

Najnowsze komentarze

Podobne przepisy: