Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis

Przepis Gruszka z serem pleśniowym, orzechami w sosie żurawinowym

Dodany , autor Veronique

Dodaj przepis
  • łagodne

  • na słodko

  • na słono

  • < 50PLN

3 dojrzałe w słońcu gruszki,
1 opakowanie serka pleśniowegoSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Valbon Brie z oliwkamiValbon Brie z oliwkamiValbon Camembert oryginalny Valbon Camembert oryginalny Valbon Brie z ziołamiValbon Brie z ziołamiŻyczymy smacznego!,
2 łyżki jogurtu naturalnego,
1 łyżka majonezu,
zioła prowansalskie,
garść orzechów włoskich,
2 szklanki świeżych żurawin,
0,5 szklanki wody,
0,5 szklanki cukru,
sól, pieprz do smaku.

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

3 dojrzałe w słońcu gruszki,
1 opakowanie serka pleśniowegoSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Valbon Brie z oliwkamiValbon Brie z oliwkamiValbon Camembert oryginalny Valbon Camembert oryginalny Valbon Brie z ziołamiValbon Brie z ziołamiŻyczymy smacznego!,
2 łyżki jogurtu naturalnego,
1 łyżka majonezu,
zioła prowansalskie,
garść orzechów włoskich,
2 szklanki świeżych żurawin,
0,5 szklanki wody,
0,5 szklanki cukru,
sól, pieprz do smaku.

Sposób przygotowania:

Zagotować wodę z cukrem, wrzucić żurawiny, gotować do momentu aż zaczną pękać. Odstawić do ostudzenia. Drobno pokrojony serek pleśniowy wymieszać z jogurtem i majonezem, doprawić ziołami, solą i pieprzem.

Gruszki przekroić na połówki, usunąć gniazda nasienne, napełniać przygotowanym farszem. Na wierzch kłaść orzechy włoskie, polać sosem żurawinowym. Tak przygotowane gruszki najlepiej smakują z lampką czerwonego wina.
Edytuj przepis

Najnowsze komentarze