Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis

Przepis Frykadelki z nadzieniem serowym

Dodany , autor lawera

Dodaj przepis
  • na słono

  • < 50PLN

Nadzienie:



Frykadelki:

  • 400 g mieszanego mięsa mielonego,
  • 75 g tartej bułki,
  • sól,
  • pieprz,
  • papryka w proszku,
  • 4 łyżki oleju słonecznikowego.

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

Nadzienie:



Frykadelki:

  • 400 g mieszanego mięsa mielonego,
  • 75 g tartej bułki,
  • sól,
  • pieprz,
  • papryka w proszku,
  • 4 łyżki oleju słonecznikowego.

Sposób przygotowania:

Wymieszać dokładnie posiekane pestki słonecznika, pietruszkę, czosnek, starty parmezan, pokruszony twardy ser (np. ementaler) oraz musztardę. Całość doprawić solą i pieprzem. Mięso mielone zagnieść z tartą bułką i roztrzepanym jajkiem. Doprawić solą, pieprzem dłońmi papryką.

Wilgotnymi dłońmi zrolować mięso w wałek, a następnie pokroić go na grube plastry. Na środek każdego plastra położyć po 1 łyżce nadzienia, przykryć to odrobiną mięsa i uformować kotlecik. Frykadelki z nadzieniem serowym piec na rozgrzanym oleju słonecznikowym przez ok. 12 min.

Gorące podawać na przykład z pokrojonym w plasterki porem i ryżem albo puree ziemniaczanym. Dla poprawienia smaku do nadzienia serowego można również dodać pokrojone w plasterki pieczarki.
Edytuj przepis

Najnowsze komentarze

Podobne przepisy: