Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • na słono

  • < 50PLN

  • 1/2 bochenka ciemnego chleba, najlepiej razowego na miodzie
  • 5 łyżek mąki kukurydzianej
  • 2 szklanki piwa
  • 60 dag startego żółtego seraSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Ser żółty Gouda z ziołamiSer żółty Gouda z ziołamiSer żółty GoudaSer żółty GoudaSer żółty MaasdamerSer żółty MaasdamerŻyczymy smacznego! ( najlepiej różne gatunki )
  • 4 łyżeczki musztardy
  • cynamon

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

  • 1/2 bochenka ciemnego chleba, najlepiej razowego na miodzie
  • 5 łyżek mąki kukurydzianej
  • 2 szklanki piwa
  • 60 dag startego żółtego seraSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Ser żółty Gouda z ziołamiSer żółty Gouda z ziołamiSer żółty GoudaSer żółty GoudaSer żółty MaasdamerSer żółty MaasdamerŻyczymy smacznego! ( najlepiej różne gatunki )
  • 4 łyżeczki musztardy
  • cynamon

Sposób przygotowania:

Mąkę przesiać i wymieszać z 1/2 szklanki piwa . resztę piwa wymieszać z drobno posiekanym lub utartym na tarce z dużymi otworami serem, cynamonem i musztardą. Podgrzewać na małym ogniu, stale mieszając, do chwili kiedy ser całkowicie się rozpuści. Wlać piwo z mąką i mieszać do chwili , gdy masa zacznie gęstnieć.

Przelać do kamionkowej miski i natychmiast podawać. Chleb kroić na kromki a każdą z nich następnie na 4 części. Nadziewać kawałku chleba na widelec, maczać w masie serowej i natychmiast podawać z dużą ilością gorącej herbaty z cytryną.
Edytuj przepis

Najnowsze komentarze

Podobne przepisy: