Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • na słono

  • < 30 PLN

  • Ser FetaSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Patros z ziołamiPatros z ziołamiPatros naturalnyPatros naturalnyPatros z ziołamiPatros z ziołamiŻyczymy smacznego! - ok.100g
  • 1 papryka
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • Zioła prowansalskie
  • Przecier pomidorowy - 500g
  • Sól
  • Pieprz
  • Oliwa z oliwek
  • Makaron Penne [rurki]
  • Listki świeżej bazylii do dekoracji

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

  • Ser FetaSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Patros z ziołamiPatros z ziołamiPatros naturalnyPatros naturalnyPatros z ziołamiPatros z ziołamiŻyczymy smacznego! - ok.100g
  • 1 papryka
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • Zioła prowansalskie
  • Przecier pomidorowy - 500g
  • Sól
  • Pieprz
  • Oliwa z oliwek
  • Makaron Penne [rurki]
  • Listki świeżej bazylii do dekoracji

Sposób przygotowania:

Ugotować makaron al dente. Paprykę i cebulę pokroić w kostkę, czosnek rozgnieść. Paprykę, cebulę i czosnek chwilę razem podsmażyć na małej ilości oliwy z oliwek. Dodać przecier z kartonika i dusić ok.pół godziny, aż warzywa się ugotują do półmiękkości. Jeśli to konieczne - podlać trochę wodą.

Doprawić do smaku solą, pieprzem, ziołami prowansalskimi. Pod koniec duszenia dodać do sosu ser Feta pokrojony na grube plastry i zapiekać je w sosie 5-7 minut. Podawać całe kawałki fety na makaronie, polać powstałym sosem. Udekorować listkami bazylii.
Edytuj przepis

Najnowsze komentarze

Podobne przepisy: