Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • na słono

  • < 30 PLN

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

Sposób przygotowania:

Ugotować makaron al dente. Paprykę i cebulę pokroić w kostkę, czosnek rozgnieść. Paprykę, cebulę i czosnek chwilę razem podsmażyć na małej ilości oliwy z oliwek. Dodać przecier z kartonika i dusić ok.pół godziny, aż warzywa się ugotują do półmiękkości. Jeśli to konieczne - podlać trochę wodą.

Doprawić do smaku solą, pieprzem, ziołami prowansalskimi. Pod koniec duszenia dodać do sosu ser Feta pokrojony na grube plastry i zapiekać je w sosie 5-7 minut. Podawać całe kawałki fety na makaronie, polać powstałym sosem. Udekorować listkami bazylii.
Edytuj przepis

Najnowsze komentarze

Podobne przepisy: