Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis

Przepis Faszerowane rolady z drobiu

Dodany , autor Konto usunięte

Dodaj przepis
  • na słono

  • < 50PLN

  • pierś z indyka(ok.800g)
  • 80 dag sera GoudaSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Ser topiony CheddarSer topiony CheddarSer topiony Z szynkąSer topiony Z szynkąSer topiony EmmentalerSer topiony EmmentalerŻyczymy smacznego! (w plastrach)
  • 100g szynki(w plastrach)
  • 4 łyżki oleju
  • sól,pieprz
  • jajko
  • 2 łyżki łagodnego keczupu
  • 2 łyżki tartej bułki
  • łyżka mąki

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

  • pierś z indyka(ok.800g)
  • 80 dag sera GoudaSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Ser topiony CheddarSer topiony CheddarSer topiony Z szynkąSer topiony Z szynkąSer topiony EmmentalerSer topiony EmmentalerŻyczymy smacznego! (w plastrach)
  • 100g szynki(w plastrach)
  • 4 łyżki oleju
  • sól,pieprz
  • jajko
  • 2 łyżki łagodnego keczupu
  • 2 łyżki tartej bułki
  • łyżka mąki

Sposób przygotowania:

Mięso opłukać,przeciąć poprzecznie na pół.Każdy płat lekko zbić,formując prostokąt.Oprószyć solą i pieprzem.Zwierzchu posmarować keczupem.Na mięsie ułożyć plastry sera,a następnie szynki.Mocno zrolować.Spiąć wykałaczkami.

Każdą roladę obtoczyć najpierw w mące,następnie w roztrzepanym jajku i bułce.Smażyć na oleju ze wszystkich stron na złoty kolor.Podawać na ciepło lub zimno.
Edytuj przepis

Najnowsze komentarze

Podobne przepisy: