Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • na słono

  • < 50PLN

  • 1 dość szczupła żółta cukinia (dł. ok. 20 cm),
  • około 20-30 dkg świeżych kurek (ew. mrożonych),
  • 2 małe cebulki dymki razem ze szczypiorkiem,
  • 1/3 strąka papryki żółtej,
  • 50 g serka topionegoSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Ser topiony GoudaSer topiony GoudaSer topiony Z borowikamiSer topiony Z borowikamiSer topiony Z salamiSer topiony Z salamiŻyczymy smacznego! śmietankowego,
  • 1 łyżka oliwy lub oleju,
  • 1 kromka bułki (sam miąższ),
  • 1 łyżka listków natki pietruszki,
  • 2-3 plasterki sera żółtegoSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Ser żółty EdamskiSer żółty EdamskiSer żółty PodlaskiSer żółty PodlaskiSer żółty TrioSer żółty TrioŻyczymy smacznego!,
  • 1 duży ząbek czosnku,
  • do smaku: sól, pieprz mielony.

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

  • 1 dość szczupła żółta cukinia (dł. ok. 20 cm),
  • około 20-30 dkg świeżych kurek (ew. mrożonych),
  • 2 małe cebulki dymki razem ze szczypiorkiem,
  • 1/3 strąka papryki żółtej,
  • 50 g serka topionegoSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Ser topiony GoudaSer topiony GoudaSer topiony Z borowikamiSer topiony Z borowikamiSer topiony Z salamiSer topiony Z salamiŻyczymy smacznego! śmietankowego,
  • 1 łyżka oliwy lub oleju,
  • 1 kromka bułki (sam miąższ),
  • 1 łyżka listków natki pietruszki,
  • 2-3 plasterki sera żółtegoSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Ser żółty EdamskiSer żółty EdamskiSer żółty PodlaskiSer żółty PodlaskiSer żółty TrioSer żółty TrioŻyczymy smacznego!,
  • 1 duży ząbek czosnku,
  • do smaku: sól, pieprz mielony.

Sposób przygotowania:

Cukinię umyć, odciąć końce, przeciąć wzdłuż na pół i łyżeczką delikatnie usunąć pestki, oprószyć wewnątrz solą. Kurki oczyścić, opłukać, osączyć, większe sztuki pokroić. Na patelni rozgrzać olej, podsmażyć posiekaną całą dymkę, dodać grzyby i posiekany czosnek, smażyć kilka minut. Następnie dodać pokrojony na kawałki serek i mieszać aż się rozpuści, na koniec dosypać pokrojoną w kostkę paprykę i doprawić całość solą oraz pieprzem.

Bułkę pokroić na mniejsze kawałki i zmiksować razem z natką pietruszki na proszek. Cukinię osuszyć papierowym ręcznikiem, wnętrze obsypać bułką z natką, napełnić farszem z kurek, wierzch także posypać bułką i ułożyć paseczki sera żółtego. Zapiekać ok. 20-30 min. w piekarniku nagrzanym do 160 st. C. Podawać na gorąco. Można wykorzystać zieloną cukinię albo małego kabaczka.
Edytuj przepis

Najnowsze komentarze

Podobne przepisy: