Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • na słono

  • ostre

  • < 100 PLN


Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player


Sposób przygotowania:

Ugotować muszle w osolonej wodzie - 6 minut, (al dente!). Pieczarki usmażyć z cebulką. Ewentualnie zmielić. Mięso usmażyć, dodać wcześniej przygotowane pieczarki. Jeszcze chwilę podusić. Ostudzić. Do mięsnej masy dodać starty ser i jajo, wymieszać. Napełnić muszle. Sos: wlej do garnka oliwę, podgrzej lekko, zdejmij z ognia i wsyp na to mieloną paprykę. Nie może się smażyć, bo zgorzknieje.

Rozprowadź paprykę w oliwie. Na to wrzucić pokrojone pomidory, cebulę, zmiażdżony czosnek (po uważaniu), przyprawić sola, pieprzem, miodem i ziołami: bazylia, oregano, tymianek, i postawić na małym ogniu, żeby się dusiło. Ułożyć na blaszce, zalać przygotowanym sosem, powinien on pokryć muszle. Włożyć do nagrzanego piekarnika, zapiekać w temp. ok. 180 stopni przez 30 minut. Reszta jak wyżej. I jeść! Smacznego
Edytuj przepis

Poznaj ser użyty w przepisie:

Parmezan
To ser twardy, o ziarnistej konststencji, słomkowożółtego koloru, ma charakterystyczny, bardzo pikantny, lecz dojrzały i przyjemny smak i zapach. Przede wszystkim powszechnie znany jako najpopularniejszy na świecie ser do ucierania. Jest to ser typu grana, twardy, robiony z pasteryzowanego twarogu.

Najnowsze komentarze