Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • łagodne

  • na słono

  • < 30 PLN

  • 1 opakowanie ciasta francuskiego
  • 1 opakowanie sera pleśniowegoSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Valbon DeliceValbon DeliceValbon BleuValbon BleuValbon Brie oryginalnyValbon Brie oryginalnyŻyczymy smacznego! (dowolnego)
  • 2 gruszki
  • ok 50g posiekanych migdałów lub orzechów

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

  • 1 opakowanie ciasta francuskiego
  • 1 opakowanie sera pleśniowegoSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Valbon DeliceValbon DeliceValbon BleuValbon BleuValbon Brie oryginalnyValbon Brie oryginalnyŻyczymy smacznego! (dowolnego)
  • 2 gruszki
  • ok 50g posiekanych migdałów lub orzechów

Sposób przygotowania:

1. Ciasto pokroić na kawałki ok.10cmX10 cm
2. Gruszkę obrać ,pokroic na plastry i ułożyc na ciasto
3. Ser pleśniak pokruszyć i posypać nim przygotowane ciastka
4. Posypać midałami lub orzechami
5. Wstawić do nagrzanego piekarnika(ok 220 stopni),piec ok 15 min(jeśli sie lekko zarumieni oznacza,że jest gotowe)

Podawać jako samodzielna przekąska ale wysmienicie smakuje z zimnym piwkiem:)
Edytuj przepis

Najnowsze komentarze

Podobne przepisy: