Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • na słono

  • < 30 PLN

  • 2 serki CamembertSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Valbon RougeValbon RougeValbon Camembert oryginalny Valbon Camembert oryginalny Valbon BrieValbon BrieŻyczymy smacznego! de Normandie w krążku,
  • jajko,
  • bułka tarta,
  • pół szklanki orzechów włoskich,
  • żurawina do mięs,
  • oliwa do smażenia.

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

  • 2 serki CamembertSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Valbon RougeValbon RougeValbon Camembert oryginalny Valbon Camembert oryginalny Valbon BrieValbon BrieŻyczymy smacznego! de Normandie w krążku,
  • jajko,
  • bułka tarta,
  • pół szklanki orzechów włoskich,
  • żurawina do mięs,
  • oliwa do smażenia.

Sposób przygotowania:

Każdy Camembert kroimy na pół aby powstały 4 krążki. Połowę orzechów siekamy drobno, drugą połowę kładziemy na połówki serków od strony przekrojonej i wciskamy aby weszły troszkę głębiej.

Następnie krążki obtaczamy w jajku. Resztę orzechów dodajemy do bułki tartej i obtaczamy w tej panierce serki. Smażymy na rozgrzanej oliwie na złoty kolor. Podajemy z żurawiną.
Edytuj przepis

Najnowsze komentarze

Podobne przepisy: