Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • na słono

  • < 100 PLN

  • 2 serki CamembertSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Valbon Brie z oliwkamiValbon Brie z oliwkamiValbon BrieValbon BrieValbon Camembert oryginalny Valbon Camembert oryginalny Życzymy smacznego!,
  • Jajko,
  • bułka tarta i mąka do panierki,
  • 0,5 kg jagód (mogą być mrożone),
  • 0,5 szklanki białego wina,
  • 0,5 łyżeczki cukru pudru,
  • olej do smażenia.

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

  • 2 serki CamembertSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Valbon Brie z oliwkamiValbon Brie z oliwkamiValbon BrieValbon BrieValbon Camembert oryginalny Valbon Camembert oryginalny Życzymy smacznego!,
  • Jajko,
  • bułka tarta i mąka do panierki,
  • 0,5 kg jagód (mogą być mrożone),
  • 0,5 szklanki białego wina,
  • 0,5 łyżeczki cukru pudru,
  • olej do smażenia.

Sposób przygotowania:

Camembert obtocz w jajku oraz bułce. Smaż na głębokim oleju około 5 minut. W tym czasie kiedy serki smażą się zrób sos. Jagody gotuj w niewielkiej ilości wody tak długo aż się rozgotują, dodaj wino oraz cukier. Mieszaj do uzyskania gęstego sosu. Serki wyjmij z tłuszczu na gazę aby obciekły, przełóż na talerz, polej sosem.
Edytuj przepis

Najnowsze komentarze

Podobne przepisy: