Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis

Przepis Burgery wołowe pod pierzynką cebulowo-serową

Dodany , autor Konto usunięte

  • Przepis dostępny w kategoriach:
  • polska
Dodaj przepis
  • 30 dkg mielonego mięsa wołowego
  • 2 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę
  • 1 jajko + 1 żółtko
  • sól kamienna
  • 3 cebule pokrojone w plastry
  • 4 plastry sera wędzonegoSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Ser żółty MaasdamerSer żółty MaasdamerSer żółty PodlaskiSer żółty PodlaskiSer żółty Gouda WędzonaSer żółty Gouda WędzonaŻyczymy smacznego!
  • mąka do obtaczania
  • oliwa do smażenia
  • pieprz cytrynowy mielony
  • pieprz biały mielony
  • oregano tarte
  • szczypta chilli czerwonego

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

  • 30 dkg mielonego mięsa wołowego
  • 2 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę
  • 1 jajko + 1 żółtko
  • sól kamienna
  • 3 cebule pokrojone w plastry
  • 4 plastry sera wędzonegoSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Ser żółty MaasdamerSer żółty MaasdamerSer żółty PodlaskiSer żółty PodlaskiSer żółty Gouda WędzonaSer żółty Gouda WędzonaŻyczymy smacznego!
  • mąka do obtaczania
  • oliwa do smażenia
  • pieprz cytrynowy mielony
  • pieprz biały mielony
  • oregano tarte
  • szczypta chilli czerwonego

Sposób przygotowania:

Do mięsa mielonego dodajemy jajka, czosnek , przyprawy i wyrabiamy na jednolitą masę. Formujemy burgery. Obtaczamy je w mące. Smażymy na wolnym ogniu z każdej strony na złotawy kolor. Pod koniec smażenia dodajemy cebulę oraz kładziemy na każdego burgera po plasterku sera wędzonego - obsmażając raz jeszcze z obydwu stron. Burgery podajemy na gorąco do wszelakich dipów. Na ich wierzch kładziemy cebulę z którą je smażyliśmy.
Edytuj przepis

Najnowsze komentarze

Podobne przepisy: