Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • na słodko

  • < 50PLN


Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player


Sposób przygotowania:

1. Wymieszać w wysokim naczyniu: mąkę, sól, cukier i proszek do pieczenia (może być duży garnek)
2. Do naczynia dodać pokrojony na małe kawałki twaróg oraz jajka
3. Dodać mleko i mieszać aż douzyskania "gładkiego ciasta".
FORMOWANIE BUŁECZEK:
Na suchy blat wysypać garść mąki potrzebnej w wypadku gdyby ciasto przyklejało się do łyżeczki (którą to uprzednio także trzeba obtoczyć w mące) Za pomocą łyżeczki lub za pomocą rąk formować bułeczki.
PIECZENIE BUŁECZEK:
Kłaść uformowane bułeczki na wysmarowaną tłuszczem (masło, lub margaryna) blachę wyłożoną wcześniej folią aluminiową Wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 250 st. Celsjusza na około 15 minut (należy przy tym pilnować by bułeczki się za bardzo nie dopiekły!).
Edytuj przepis

Najnowsze komentarze

Podobne przepisy: