Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • na słono

  • < 50PLN



Sos:

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player



Sos:

Sposób przygotowania:

Masło zagotowac z 250 ml wody, cukrem i szczyptą soli.Wsypac makę i cały czs wyrabiac drewnianą szpatułką na małym ogniu. Zdjąć z ognia, przestudzićprzełozyć do miski, wbić zóltka. rozetrzeć. Dodać parmezan, koperek posiekany, śmietanę. Stopniowo dodawać ubitą pianę z białek i wymieszac delikatnie.

Masę przełożyć do wysmarowanej masłem formy i wysypanej bułką tartą.Wstawić do piekarnika do gorącej wodnej kąpieli. Gotować 1,5 godziny. Po wyjęciu lekko przestudzić i wyłożyć na zaroodporne miseczki. Śmietanę wymieszac z posiekanym koperkiem i 3 zółtkami, nieco posolić, sosem polać budyn, obsypać parmezanem. Wstawić do piekarnika i zapiekać do zrumienienia.
Edytuj przepis

Najnowsze komentarze

Podobne przepisy: