Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • na słono

  • < 30 PLN

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

Sposób przygotowania:

Pieczarki obieramy ze "skórek"i trzemy na tarce o grubych oczkach. Cebulkę zeszklić na masełku, dodać pieczarki i dusić ok 10 min. Mieszamy dosyć często i kontrolujemy, aby nic się nie przypaliło. Zdejmujemy pieczarki z kuchenki, doprawiamy przyprawami i dodajemy ser starty na tarce. Całość mieszamy.

Teraz zajmujemy się bułeczkami. Odkrajamy "ogonek" bagietki i wydrążamy środek i w to miejsce uzupełniamy naszym nadzieniem.Zakrywamy koniuszek bagietki i tak przygotowane wkładamy na 2-3 min do rozgrzanego do 200 stopni piekarnika.

Rada:
Ja po nałożeniu nadzienia do bułeczek, na wierzch kladę jeszcze po plasterku sera i dopiero zakrywam"piętką".Podczas pieczenia ładnie się sklejają ze sobą obie części bułki:)
Edytuj przepis

Najnowsze komentarze