Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • na słono

  • < 30 PLN

  • 1 pęk brokuł,
  • 8 plastrow Emantalera Hochland
  • 4 łyżki masła,
  • 3-4 ząbkow czosnku,
  • Oregano

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

  • 1 pęk brokuł,
  • 8 plastrow Emantalera Hochland
  • 4 łyżki masła,
  • 3-4 ząbkow czosnku,
  • Oregano

Sposób przygotowania:

Brokuły ugotować w lekko osolonej wodzie. W tym samym czasie roztopić masło i wrzucić czosnek przepuszczony przez praskę (może być drobniutko posiekany), dodać odrobinkę oregano. Kiedy brokuły będą gotowe, polać je masłem z czosnkiem na całej powierzchni i położyć na nich plasterki sera (najlepiej, żeby przykryły całe brokuły). Jeśli jest dostęp do kuchenki mikrofalowej, włożyć do niej na jakąś minutę pod przykryciem, żeby ser się roztopił. Jeśli nie ma dostępu, to po prostu zaraz po przygotowaniu (póki gorące!) przykryć, wtedy ser też się roztopi :) I gotowe :)
Edytuj przepis

Poznaj ser użyty w przepisie:

Topiony Hochland
Sery topione w plasterkach; idealne na kanapkę oraz dań na ciepło. Dostępne są w wielu pysznych wariantach: Gouda, Emmentaler, Tost, Cheddar, Z szynką, ze szczypiorkiem, Z papryką, Z pieczarkami, Maasdamer, Fit Gouda, Z boczkiem i chrzanem.

Najnowsze komentarze

Podobne przepisy: