Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • na słono

  • < 50PLN

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

Sposób przygotowania:

Bakłażana umyć, pokroić w plasterki i doprawić solą i pieprzem.
Dla pikanterii można dodać kilka kropli Tabassco. Pomidory oczyścić, umyć i pokroić w plasterki. Tymianek umyć, osuszyć całkowicie z wody i obrać listki z gałązek. ¾ liści tymianku wymieszać z oliwą.

Plastry bakłażana ułożyć w żaroodpornym naczyniu, obłożyć pomidorami i serem kozim, doprawić solą i pieprzem. Wszystko polać uprzednio przygotowaną oliwą z tymiankiem i wstawić do rozgrzanego piekarnika (w kuchence elektrycznej do 200°C, w kuchence gazowej 3 stopień) i zapiekać około 15 minut. Podawać posypane tymiankiem.
Edytuj przepis

Najnowsze komentarze