Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis

Przepis Żurek małopolski

Dodany , autor cinka

Dodaj przepis
  • ostre

  • < 30 PLN

  • 2,5 litra wywaru z mięsa i włoszczyzny
  • 0,5 litra zakwasu na żur
  • 0,5 kg  białej kiełbasy
  • 0,50 kg białego seraSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Almette śmietankowyAlmette śmietankowyAlmette z ogórkami i ziołamiAlmette z ogórkami i ziołamiAlmette z ziołamiAlmette z ziołamiŻyczymy smacznego!
  • 10 jajek
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 szklanka smietany
  • pieprz, uznania sól według uznania

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

  • 2,5 litra wywaru z mięsa i włoszczyzny
  • 0,5 litra zakwasu na żur
  • 0,5 kg  białej kiełbasy
  • 0,50 kg białego seraSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Almette śmietankowyAlmette śmietankowyAlmette z ogórkami i ziołamiAlmette z ogórkami i ziołamiAlmette z ziołamiAlmette z ziołamiŻyczymy smacznego!
  • 10 jajek
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 szklanka smietany
  • pieprz, uznania sól według uznania

Sposób przygotowania:

Wywar przecedzić, wlać zakwas, dodać pokrojoną w kostkę kiełbasę, włoszczyznę z wywaru oraz ew. pokrojone mięso. Doprawić do smaku solą oraz pieprzem, dodać zmiażdżony czosnek. Zupę zagotować i zaprawić śmietaną. Włożyć pokrojony w kostkę ser oraz ćwiartki jajek ugotowanych na twardo.
Edytuj przepis

Najnowsze komentarze

Podobne przepisy: