Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • na słono

  • < 50PLN

  • Pół szklanki posiekanych różnych ziół: koperku, lubczyku, tymianku, bazylii i zielonejpietruszki w takich proporcjach, aby dominowało ulubione ziółko,
  • szklanka startego żółtego seraSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Ser żółty Gouda z ziołamiSer żółty Gouda z ziołamiSer żółty TrioSer żółty TrioSer żółty GoudaSer żółty GoudaŻyczymy smacznego!, najlepiej królewskiego,
  • łyżka oliwy z oliwek,
  • duży ząbek czosnku,
  • 4 szklanki bulionu wołowego lub cielęcego z kostki.

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

  • Pół szklanki posiekanych różnych ziół: koperku, lubczyku, tymianku, bazylii i zielonejpietruszki w takich proporcjach, aby dominowało ulubione ziółko,
  • szklanka startego żółtego seraSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Ser żółty Gouda z ziołamiSer żółty Gouda z ziołamiSer żółty TrioSer żółty TrioSer żółty GoudaSer żółty GoudaŻyczymy smacznego!, najlepiej królewskiego,
  • łyżka oliwy z oliwek,
  • duży ząbek czosnku,
  • 4 szklanki bulionu wołowego lub cielęcego z kostki.

Sposób przygotowania:

1. W garnku rozgrzać oliwę, wrzucić  przekrojony na kawałki czosnek, chwilę podgrzewać .
2. Do garnka dodać posiekane zioła oraz bulion i kiedy  się zagotuje dodać  ser. Podgrzewać zupę do momentu, kiedy stopi się ser.
Zupę ziołowo-serowa podawać z grzankami z bułki lub groszkiem ptysiowym.

Najnowsze komentarze