Mamy już 5212 przepisy

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis

Przepis Zupa z porów i serków topionych

Dodany , autor slonce

Dodaj przepis
  • łagodne

  • < 50PLN

  • 3 kostki rosołowe
  • 1/2 kg mięsa mielonego wieprzowo-wołowego
  • 1/2 kg pieczarek
  • 3 pory tylko ta białą część
  • 4 serki topioneSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Ser topiony GoudaSer topiony GoudaGouda Smaki z warzywamiGouda Smaki z warzywamiSer topiony SortettSer topiony SortettŻyczymy smacznego! śmietankowe trójkąciki
  • 2 łyżeczki ziół prowansalskich
  • 2 łyżki natki pietruszki
  • 4 łyżki oleju

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

  • 3 kostki rosołowe
  • 1/2 kg mięsa mielonego wieprzowo-wołowego
  • 1/2 kg pieczarek
  • 3 pory tylko ta białą część
  • 4 serki topioneSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Ser topiony GoudaSer topiony GoudaGouda Smaki z warzywamiGouda Smaki z warzywamiSer topiony SortettSer topiony SortettŻyczymy smacznego! śmietankowe trójkąciki
  • 2 łyżeczki ziół prowansalskich
  • 2 łyżki natki pietruszki
  • 4 łyżki oleju

Sposób przygotowania:

Pieczarki obieramy i kroimy w plasterki. Podsmażamy na oleju, dodajemy pokrojony w plasterki por. Razem smażymy przez jakiś czas. Mięso mielone podsmażamy na drugiej patelni również na oleju. Do 1/2 litra wody wkładamy serki i roztapiamy je podczas gotowania. W drugim garnku gotujemy 1/2 litra wody z kostkami rosołowymi. Dodajemy mielone, pieczarki i pory. Dodajemy również  zioła i posiekaną natkę pietruszki. Wlewamy wywar z roztopionymi serkami. Gotujemy jeszcze razem około 15 minut.
Edytuj przepis

Najnowsze komentarze

Podobne przepisy: