Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • łagodne

  • na słodko

  • na słono

  • < 50PLN

  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • 2 cebule
  • 3 łyżki miodu wielokwiatowego
  • 4 łyżki przecieru pomidorowego
  • łyżka mąki
  • 2 puszki krojonych pomidorów w soku
  • szklanka bulionu warzywnego z kostki
  • przyprawa curry do smaku
  • sól
  • 2 łyżki zielonego pesto ze słoiczka
  • 4 łyżki startego parmezanuSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Patros z ziołamiPatros z ziołamiPatros z pomidorami i bazyliąPatros z pomidorami i bazyliąPatros z ziołamiPatros z ziołamiŻyczymy smacznego!
  • 4 łyżki posiekanych listków bazylii
  • sól

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • 2 cebule
  • 3 łyżki miodu wielokwiatowego
  • 4 łyżki przecieru pomidorowego
  • łyżka mąki
  • 2 puszki krojonych pomidorów w soku
  • szklanka bulionu warzywnego z kostki
  • przyprawa curry do smaku
  • sól
  • 2 łyżki zielonego pesto ze słoiczka
  • 4 łyżki startego parmezanuSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Patros z ziołamiPatros z ziołamiPatros z pomidorami i bazyliąPatros z pomidorami i bazyliąPatros z ziołamiPatros z ziołamiŻyczymy smacznego!
  • 4 łyżki posiekanych listków bazylii
  • sól

Sposób przygotowania:

1.Rozgrzać w garnku oliwę ,dodać posiekane cebule, smażyć 2-3 minuty, dodać miód i  wszystko razem smażyć 3 minuty.
2.Wymieszać przecier z mąką, dodać do cebuli i miodu wraz z pomidorami z puszek oraz bulionem warzywnym. Doprawić solą i curry do smaku, gotować 2 minuty. Można zmiksować zupę, ale nie jest to konieczne.Każdą porcję zupy posypać siekaną bazylią i parmezanem.

Najnowsze komentarze