Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • łagodne

  • na słono

  • ostre

  • < 30 PLN

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

Sposób przygotowania:

1.Umytą paprykę ułożyć w piekarniku i w temperaturze 180°C piec 15 minut, po czym włożyć do plastikowego woreczka i chwilę  studzić, zdjąć skórkę  i usunąć gniazda nasienne. Pokroić   dość drobno.
2.Pomidory sparzyć wrzątkiem, wycisnąć z przekrojonych na pół sok z pestkami, miąższ pokroić drobno.
3.W garnku rozgrzać olej, wrzucić posiekane cebule i zrumienić, dodać pokrojoną  paprykę i dusić  3 minuty, po czym dodać rozdrobnione pomidory, wlać rosół i gotować  20 minut. Po czym odstawić z ognia i zmiksować. Doprawić solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi.
4.Ser mozzarella pokroić w drobną kostkę. Wrzucić do gorącej zupy.Doskonale smakuje z grzankami.

Poznaj ser użyty w przepisie:

Mozzarella

Najnowsze komentarze