Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis

Przepis Zupa serowo-groszkowa

Dodany , autor GOSIA27

Dodaj przepis
  • łagodne

  • < 30 PLN

  • ziemniaki (4 sztuki),
  • marchew(1 duża),
  • pietruszka( 1  sztuka),
  • seler (kawałek),
  • natka pietruszki( 4 gałązki),
  • por(kawałek),
  • kostka rosołowa,
  • groszek zielony świeży lub mrożony( 2 garstki),
  • makaron świderki ( 2 garski),
  • serek topionySeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Ser topiony Emmentaler w plastrachSer topiony Emmentaler w plastrachSer topiony Cztery SerySer topiony Cztery SerySer topiony Z borowikamiSer topiony Z borowikamiŻyczymy smacznego! w bloku najlepiej o smaku szynki,
  • sól,
  • warzywko,
  • woda

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

  • ziemniaki (4 sztuki),
  • marchew(1 duża),
  • pietruszka( 1  sztuka),
  • seler (kawałek),
  • natka pietruszki( 4 gałązki),
  • por(kawałek),
  • kostka rosołowa,
  • groszek zielony świeży lub mrożony( 2 garstki),
  • makaron świderki ( 2 garski),
  • serek topionySeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Ser topiony Emmentaler w plastrachSer topiony Emmentaler w plastrachSer topiony Cztery SerySer topiony Cztery SerySer topiony Z borowikamiSer topiony Z borowikamiŻyczymy smacznego! w bloku najlepiej o smaku szynki,
  • sól,
  • warzywko,
  • woda

Sposób przygotowania:

Do garnka z wodą wrzucamy ziemniaki pokrojone w kostkę, marchewkę startą na tarce, korzeń pietruszki(w całości), kawałek selera i pora, natkę pietruszki, groszek oraz kostkę rosołową, następnie zagotować. Po zagotowaniu gotujemy na małym  ogniu zupę przez 30 min. Po tym czasie wyjmujemy z garnka natkę pietruszki oraz kawałek pora. Pół szklanki gorącego wywaru wlewamy do shekera, dowajemy cały serek topiony i trząchamy do uzyskania jednolitej konsystencji. Zawartość z shereka wlewamy do garnka, dodajemy wtedy makaron i gotujemy do miekkości makaronu. Następnie doprawiamy solą i warzywkiem. Smacznego!!
Edytuj przepis

Najnowsze komentarze

Podobne przepisy: