Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis

Przepis Zupa "serkurgro"

Dodany , autor slonce

Dodaj przepis
  • łagodne

  • < 30 PLN

  • 1 puszka groszku konserwowego
  • 1 puszka kukurydzy konserwowej
  • 3 serki  topioneSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Ser topiony EmmentalerSer topiony EmmentalerSer topiony CamembertSer topiony CamembertSer topiony Z ziołamiSer topiony Z ziołamiŻyczymy smacznego! trójkąciki śmietankowe
  • 3 szklanki wody
  • 2 szklanki mleka
  • natka pietruszki
  • sól, pieprz
  • 2 kostki bulionowe
  • 1 woreczek kaszy jęczmiennej

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

  • 1 puszka groszku konserwowego
  • 1 puszka kukurydzy konserwowej
  • 3 serki  topioneSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Ser topiony EmmentalerSer topiony EmmentalerSer topiony CamembertSer topiony CamembertSer topiony Z ziołamiSer topiony Z ziołamiŻyczymy smacznego! trójkąciki śmietankowe
  • 3 szklanki wody
  • 2 szklanki mleka
  • natka pietruszki
  • sól, pieprz
  • 2 kostki bulionowe
  • 1 woreczek kaszy jęczmiennej

Sposób przygotowania:

Groszek i kukurydzę odsączamy od zalewy na durszlaku. Przelewamy zimną wodą. Wsypujemy do garnka i zalewamy 3 szklankami wody. Dorzucamy 2 kostki bulionowe i gotujemy około 15 minut. Następnie dolewamy mleko, gotujemy.
Do miski  wkładamy serki i wlewamy chochelkę gorącej zupy. Energicznie mieszamy by nie było grudek. Wlewamy z powrotem do garnka i gotujemy około kolejnych 15 minut na wolnym ogniu.
Woreczek kaszy jęczmiennej gotujemy w osolonym wrzątku. Po ugotowaniu wsypujemy do zupy i mieszamy. Podajemy posypaną posiekaną natką pietruszki.
Edytuj przepis

Najnowsze komentarze

Podobne przepisy: