Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis

Przepis Zupa prowansalska

Dodany , autor betka

Dodaj przepis
  • ostre

  • < 30 PLN

  • 4 tosty
  • 3 szklanki rosołu (instant)
  • 4 ząbki czosnku
  • 2 łyżki masła
  • 1 pęczek natki pietruszki
  • 4 łyżki startego ostrego żółtego seraSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Ser żółty EdamskiSer żółty EdamskiSer żółty Gouda z ziołamiSer żółty Gouda z ziołamiSer żółty GoudaSer żółty GoudaŻyczymy smacznego!
  • 1 łyżeczka suszonych ziół prowansalskich
  • sól, pieprz

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

  • 4 tosty
  • 3 szklanki rosołu (instant)
  • 4 ząbki czosnku
  • 2 łyżki masła
  • 1 pęczek natki pietruszki
  • 4 łyżki startego ostrego żółtego seraSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Ser żółty EdamskiSer żółty EdamskiSer żółty Gouda z ziołamiSer żółty Gouda z ziołamiSer żółty GoudaSer żółty GoudaŻyczymy smacznego!
  • 1 łyżeczka suszonych ziół prowansalskich
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Ząbki czosnku obrać, opłukać, pokroić w plasterki.Natkę pietruszki opłukać, osuszyć, bardzo drobno posiekać. W rondelku rozgrzać łyżkę masła, gdy się stopi, wrzucić czosnek, smażyć, aż się zrumieni. Przełożyć do garnka, wlać rosół, wymieszać. Gotową zupę doprawić do smaku solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi. Zagotować.

Dodać posiekaną natkę, dokładnie wymieszać. Z tostów wykroić szklanką 12 grzanek. Na patelni rozgrzać mocno pozostałą część masła, wkładać kolejno grzanki i rumienić je z obu stron. Gorącą zupę rozlać do talerzy, na wierzchu ułożyć zrumienione pieczywo. Każdą porcję posypać obficie utartym serem.
Edytuj przepis

Najnowsze komentarze

Podobne przepisy: