Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • łagodne

  • na słono

  • < 50PLN

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

Sposób przygotowania:

1.Pory oczyścić usuwając  uszkodzone listki z wierzchu, odciąć korzonki  i zielone części listków, pozostałą część pokroić w cienkie krążki.
2.Cebulę posiekać  drobno.
3.Na rozgrzanym maśle  udusić pory i cebulę, wlać gorący bulion cielęcy, gotować pod przykryciem 20 minut, doprawiając solą i pieprzem. 
4.Do zupy dodać pokrojone  na kawałki serki topione i mieszając doprowadzić do ich rozpuszczenia. 
5.Wymieszać serek homogenizowany ze śmietaną,  wlać  kilka łyżek gorącej zupy, wymieszać raz jeszcze i połączyć z pozostałą zupą.
6.Parówki pokroić na centymetrowej grubości krążki, dodać do zupy, podgrzać.Podając posypać zupę siekaną zieloną pietruszką.

Najnowsze komentarze

Podobne przepisy: