Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • na słono

  • < 100 PLN

  • 50 dag pomidorów,
  • 5 kromek czerstwego chleba,
  • natka pietruszki,
  • bazylia,
  • zielona część pora,
  • seler,
  • 2 ząbki czosnku,
  • 2 łyżki oliwy z oliwek,
  • 1,5 l rosołu,
  • 6 dag sera EmmentalerSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Ser topiony CheddarSer topiony CheddarSer topiony Z szynkąSer topiony Z szynkąSer żółty EdamskiSer żółty EdamskiŻyczymy smacznego!.

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

  • 50 dag pomidorów,
  • 5 kromek czerstwego chleba,
  • natka pietruszki,
  • bazylia,
  • zielona część pora,
  • seler,
  • 2 ząbki czosnku,
  • 2 łyżki oliwy z oliwek,
  • 1,5 l rosołu,
  • 6 dag sera EmmentalerSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Ser topiony CheddarSer topiony CheddarSer topiony Z szynkąSer topiony Z szynkąSer żółty EdamskiSer żółty EdamskiŻyczymy smacznego!.

Sposób przygotowania:

1. Pomidory umyć, pozbawić skórki, pokroić w kostkę i udusić na małym ogniu. Ugotowane przetrzeć przez drobne sitko.
2. Całą zieleninę i czosnek drobno posiekać i poddusić na oliwie. Dodać przecier z pomidorów i gotować pod pokrywka na małym ogniu 10 minut.
3. Włożyć kromki suchego chleba, zalać rosołem i gotować pół godziny, uważając by chleb nie przywarł do dna. Posolić do smaku.
4. Na talerzach zupę obficie posypać startym serem Emmentaler.

Najnowsze komentarze

Podobne przepisy: