Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • łagodne

  • na słono

  • ostre

  • < 50PLN

  • 1,5 kg dojrzałych pomidorów
  • 2 średnie cebule
  • 2 ząbki czosnku
  • 6 łyżek oliwy z oliwek
  • 3 szklanki bulionu drobiowego z kostki
  • 2 bułki kajzerki pokrojone w kostkę
  • świeże zioła: gałązka rozmarynu
  • 2 - 3 gałązki bazylii
  • 2 - 3 gałązki świeżego majeranku
  • 4 kopiaste łyżki startego na tarce parmezanuSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Patros naturalnyPatros naturalnyPatros z ziołami śródziemnomorskimiPatros z ziołami śródziemnomorskimiPatros naturalnyPatros naturalnyŻyczymy smacznego!
  • sól
  • pieprz
  • mielona słodka papryka do smaku

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

  • 1,5 kg dojrzałych pomidorów
  • 2 średnie cebule
  • 2 ząbki czosnku
  • 6 łyżek oliwy z oliwek
  • 3 szklanki bulionu drobiowego z kostki
  • 2 bułki kajzerki pokrojone w kostkę
  • świeże zioła: gałązka rozmarynu
  • 2 - 3 gałązki bazylii
  • 2 - 3 gałązki świeżego majeranku
  • 4 kopiaste łyżki startego na tarce parmezanuSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Patros naturalnyPatros naturalnyPatros z ziołami śródziemnomorskimiPatros z ziołami śródziemnomorskimiPatros naturalnyPatros naturalnyŻyczymy smacznego!
  • sól
  • pieprz
  • mielona słodka papryka do smaku

Sposób przygotowania:

1.Pomidory po polaniu wrzątkiem obrać  ze skórki, z przekrojonych na połówkę pomidorów wycisnąć sok z pestkami, miąższ posiekać.
2.Posiekać cebulę  i czosnek, wrzucić na rozgrzaną  w garnku oliwę wraz z posiekaną gałązką  rozmarynu, pokrojonymi kajzerkami. Smażyć 2 - 3 minuty mieszając.
3.Do garnka wrzucić posiekane pomidory i wlać bulion. Gotować pod przykryciem 15 minut, odstawić zupę z ognia i  lekko ochłodzić.
4.Zmiksować zupę, doprawić  solą, pieprzem i mieloną papryką. Powtórnie zagrzać.
5.Posiekać majeranek i bazylię. Każdą nalewaną  porcję  posypać ziołami i sporą  porcją  parmezanu.

Najnowsze komentarze