Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis

Przepis Zupa pieczarkowa z serem

Dodany , autor Piotr Adamczewski

Dodaj przepis
  • łagodne

  • na słono

  • < 30 PLN

  • 25 dag pieczarek,
  • 2 marchwie,
  • pietruszka,
  • kawałek selera,
  • por,
  • cebula,
  • liść laurowy,
  • 6 szklanek bulionu warzywnego,
  • 15 dag sera edamskiegoSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Ser żółty Gouda z ziołamiSer żółty Gouda z ziołamiSer żółty PodlaskiSer żółty PodlaskiSer żółty MaasdamerSer żółty MaasdamerŻyczymy smacznego! w plasterkach,  
  • 3 - 4 łyżki  śmietany 18-proc.,
  • kilka ziaren pieprzu, sól

Na grzanki:
  • pół bagietki,
  • 2 szalotki,
  • 2 ząbki czosnku,
  • 4 łyżki posiekanej zielonej pietruszki,
  • łyżka oleju

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

  • 25 dag pieczarek,
  • 2 marchwie,
  • pietruszka,
  • kawałek selera,
  • por,
  • cebula,
  • liść laurowy,
  • 6 szklanek bulionu warzywnego,
  • 15 dag sera edamskiegoSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Ser żółty Gouda z ziołamiSer żółty Gouda z ziołamiSer żółty PodlaskiSer żółty PodlaskiSer żółty MaasdamerSer żółty MaasdamerŻyczymy smacznego! w plasterkach,  
  • 3 - 4 łyżki  śmietany 18-proc.,
  • kilka ziaren pieprzu, sól

Na grzanki:
  • pół bagietki,
  • 2 szalotki,
  • 2 ząbki czosnku,
  • 4 łyżki posiekanej zielonej pietruszki,
  • łyżka oleju

Sposób przygotowania:

Umyte warzywa: pietruszkę ,marchew, por i seler  pokroić na kawałki zalać  bulionem i   po dodaniu liścia laurowego oraz ziaren pieprzu gotować 20 minut. Dodać pokrojone pieczarki i jeszcze gotować zupę dalsze 15 minut. Po lekkim przestudzeniu zmiksować. Dodać śmietanę, wymieszać. Szalotki i czosnek posiekać, przesmażyć na oleju, dodać  siekaną zieloną pietruszkę ,doprawić solą i pieprzem. Bagietkę pokroić na ukośne kromki, posmarować masą szalotkową i piec w nagrzanym do 220 st c piekarniku 5 minut. Pokroić plasterki sera w drobne paseczki. Zupę podgrzać. Podawać w filiżankach posypaną obficie paseczkami sera. Grzanki podawać osobno.

Najnowsze komentarze